Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, March 29, 2024

Nieuws archief   


Ongehoord onfatsoenlijk: Overijssel opent Reevediep volledig - woensdag 17 april 2019

Dinsdagmiddag 16 april werden de Werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta door de Provincie Overijssel op de hoogte gesteld van de opening van de laatste 150 meter Reevediep nabij het Drontermeer. De Raad van State had deze zone van 150 meter “vernietigd”: er mocht niet worden gevaren omdat dat de beschermde vogelsoorten roerdomp en grote karekiet te veel zou verstoren. Nu opent Overijssel deze zone in het begin van het broedseizoen.

Het kaartje bij de uitspraak van 25 november 2015 over het Reevediep van de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State. De kleur rood symboliseert het vaarverbod

De provincie Overijssel zegt in haar persbericht van vandaag het volgende: “Het Reevediep, de nieuwe vaarweg voor recreatievaart tussen de IJssel en het Drontermeer, is vanaf donderdag 18 april beschikbaar. Vanaf donderdagochtend 18 april 8.00 uur wordt de recreatieschutsluis (de Scheeresluis) aan de kant van de IJssel bediend en de ballenlijn aan de kant van het Drontermeer weggehaald."

De Werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta beraden zich in overleg met Habitat Advocaten op juridische stappen: het aanvragen van een schorsing op zo kort mogelijke termijn is één van de mogelijkheden die worden overwogen. Roerdomp en grote karekiet worden in elk geval niet beschermd door Overijssel, al staat de handtekening van de provincie wel onder het Beheerplan Veluwerandmeren, dat als doelstelling onder meer een verdubbeling van deze soorten nastreeft.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!