Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Thursday, April 25, 2024

Nieuws archief   


Roerdomp wint: werkzaamheden in het broedseizoen zijn van de baan - vrijdag 2 maart 2018

De Natuurvereniging IJsseldelta en de Werkgroep Zwartendijk zijn met de provincie Overijssel overeengekomen om de zitting voor de Raad van State over de werkzaamheden in het Drontermeer af te gelasten. De aanleg van de drie rieteilandjes is per 1 maart (start broedseizoen) afgerond en de provincie heeft toegezegd niet verder in dat deel van het Drontermeer te werken.

Zitting Raad van State op 6 maart van de baan
De Stichting Werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta zijn gisteren van de beëindiging van de werkzaamheden aan de drie rieteilandjes op de kruising van Reevediep en Drontermeer op de hoogte gesteld. Na overleg met de griffie van de Raad van State heeft de advocaat van de provincie op ons verzoek meegedeeld: “Ik kan u namens verweerders uitdrukkelijk toezeggen dat ook geen gebruik zal worden gemaakt van het besluit van 5 februari 2018 waartegen het verzoek is gericht.”. Het besluit van 5 februari maakte het mogelijk tot 15 april door te werken rondom de rieteilandjes. Nu deze toezegging een feit is, vervalt daarmee de noodzaak voor een zitting, hebben de Natuurvereniging en de Werkgroep de Raad van State en de advocaat van de provincie laten weten. De stop van de werkzaamheden is goed nieuws voor de Roerdomp die nu in die buurt op zoek kan gaan naar broedgebied.

Zitting over aanleg doorgaande vaarverbinding Reevediep volgt later
De zitting over de rechtmatigheid van de aanleg van de doorgaande vaarverbinding Reevediep zal later voor de Raad van State dienen. Het blijft de vraag of, zoals de bestuurders beweren, de “doorgaande vaarverbinding” en de drie rieteilandjes meer roerdompen en grote karekieten naar onze gemeente zullen lokken, of juist minder, zoals de Natuurvereniging en de Werkgroep betogen in hun Beroepschriften die zij in december inleverden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!