Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, March 29, 2024

Nieuws archief   


Werkgroep met ANBI-status opnieuw naar de Raad van State - vrijdag 9 februari 2018

Vorige week kreeg de Werkgroep Zwartendijk officieel bericht dat onze zienswijze tegen Dorp Reeve ongegrond was verklaard en dat daartegen beroep kan worden aangetekend bij de Raad van State. Dat wordt de tweede Beroepszaak: we hebben in december 2017 al beroep aangetekend tegen de “doorgaande vaarverbinding Reevediep”.
Al dat procederen kost geld, reden om opnieuw om een bijdrage te vragen.


Elke stap naar de rechter kost de Werkgroep Zwartendijk 333 euro aan griffierechten. Voor het beroep tegen het zojuist aangenomen Bestemmingsplan Reeve zien we ons genoodzaakt om advies te vragen aan een goed bureau om ons te helpen de gemeentelijke “Ladderonderbouwing” voor Dorp Reeve onderuit te halen. Dat heeft te maken met de uitspraak van de Raad van State (RvS) over de uitbreiding van bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden: de bezwaren tegen de daar gehanteerde “Ladderonderbouwing” werden te licht bevonden door de RvS en dus afgewezen. Zo’n advies kost 3000 tot 5000 euro.
U snapt dat we alles op alles moeten zetten om van deze laatst mogelijke juridische stap tegen de bouw van Dorp Reeve een succes te maken, net als in 2014-2015.

We vragen u daarom een bijdrage te storten op rekening NL90 RABO 0317 6245 47 van de Stichting Werkgroep Zwartendijk te Kampen. Dan kunnen wij in ons elfde bestaansjaar blijven knokken voor “niet bouwen over de Zwartendijk”.
De giften stromen binnen: ruim 1000 euro in ruim een maand tijd, waarvoor we de gevers hier willen hartelijk danken!

En let op: per 1 januari 2017 heeft de Stichting Werkgroep Zwartendijk de ANBI-status gekregen. Daardoor is het mogelijk uw gift aan de Stichting af te trekken van de belasting. Het fiscale nummer van de Stichting is 8181.47.362.

Reijer van ’t Hul (voorzitter) en Bart Zeven (penningmeester)

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!