Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Raad van State geeft Werkgroep Zwartendijk gelijk - zondag 15 februari 2015

De vlag gaat uit! De Werkgroep Zwartendijk heeft uiteindelijk gelijk gekregen. De Raad van State oordeelde afgelopen woensdag 11 februari dat het “dorp Reeve” (1300 woningen) niet gebouwd mag worden omdat de bestuurders de noodzaak daartoe “niet met objectieve gegevens” hebben kunnen hard maken. Tegelijk de woningbouw heeft de Raad van State ook het plan voor de jachthaven met 125 ligplaatsen bij de Roggebot vernietigd.

Voor de bypass als geheel heeft de Raad van State bepaald dat de bestuurders 12 weken de tijd hebben om aan te tonen dat daarvoor een dwingende reden van groot openbaar belang bestaat en er voor de bypass geen alternatieven zijn. Bovendien moet de schade aan de natuur worden gecompenseerd. Hiervoor moet een zogenaamde ADC-toets worden uitgevoerd, waarbij de A staat voor “ Alternatieven”, de D voor “Dwingende redenen van groot openbaar belang” en de C voor “ Compensatie” .

Voor de Werkgroep Zwartendijk is het van groot belang dat in een tweede versie van het bypassplan elk geval de klimaatdijk van tafel gaat. Die was immers vooral bedoeld voor woningbouw. Een gewone dijk wordt 4.80 hoog i.p.v. 5.20 meter en een stuk smaller.

Voor het persbericht van de Raad van State, klik hier.

Voor de hele uitspraak, klik hier.

Het oordeel van de raad is te lezen op de laatste vijf bladzijden onder de kopjes Conclusie en Beslissing.

Kampenaren, bedankt voor jullie steun in de afgelopen acht jaren!!

De Stichting Werkgroep Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!