Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Saturday, April 27, 2024

Nieuws archief   


Overijssel start nieuw offensief voor volledig bevaarbare Bypass - maandag 21 november 2016

Overijssel heeft aan het Kamper College van BenW gevraagd medewerking te verlenen aan het volledig bevaar maken van de Bypass. De vraag is hoe de Raad van State hiertoe kan worden overgehaald. Woensdagavond 30 november werden raadsleden en burgers geïnformeerd over het plan, dat de doorvaart mogelijk moet maken.

Het zal niemand verbazen dat de Werkgroep Zwartendijk op voorhand tegenstander is van deze nieuwe plannen. Ze maken immers de verleiding groter om in een tweede bestemmingsplanwijziging ook de bouw van “Dorp Reeve” te plannen. De nieuwe Bevolkings- en Huishoudensprognose van CBS en PBL geeft geen enkele aanleiding tot de ontwikkeling van een “Dorp Reeve” (klik hier voor de cijfers) . Er zijn nu al vijf wijken die nog steeds (af)gebouwd kunnen worden: De Hanzewijk, het Onderdijks, het Stationskwartier, De Meer en het Plan Koster kunnen die ruim 2000 extra huishoudensprima huisvesten. De gemeente Kampen zal opnieuw zwak staan voor de Raad van State.

Meer lezen over de plannen voor een volledig bevaarbare Bypass? Klik hier

Voor een eerste reactie van de Werkgroep Zwartendijk op 19 november op RTVOost in beeld en geluid,klik hier.

Voor meer informatie over het plan en de voorlopige mening van de Werkgroep Zwartendijk op 30 november, zie de site van RTVOost www.rtvoost.nl/tag/Reevediep?nid=257782#prettyPhot, en www.rtvoost.nl/tag/Reevediep?nid=257894.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!