Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Thursday, April 18, 2024

Nieuws archief   


Hardleerse Provincie Overijssel opnieuw de fout in - woensdag 16 november 2016

De Provincie Overijssel heeft haar Omgevingsvisie herzien. In de bijbehorende “Catalogus gebiedskenmerken” heeft de provincie opnieuw het door de Raad van State vernietigde Dorp Reeve afgebeeld en beschreven. Reden voor de Werkgroep Zwartendijk om een zienswijze te schrijven.

Kampen, 12 november 2016. De Werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta hebben in 2015 bij de Raad van State tegen het woongebied aan de Bypass en de aanleg van een vaargeul in de Bypass geprocedeerd. Het resultaat was dat het woongebied “Dorp Reeve” werd vernietigd en dat de bevaarbaarheid van de vaargeul 150 meter vóór het Drontermeer werd verboden. De Werkgroep Zwartendijk kon aantonen dat de 1300 woningen niet nodig waren en de Natuurvereniging kon bewijzen dat de doorvaart tot in het Drontermeer het Natura2000-gebied langs het Drontermeer te veel zou beschadigen.

Vlot na de uitspraken van de Raad van State klonk in Kampen en Zwolle het commentaar van wethouders en gedeputeerden: voor het woongebied zou een nieuw plan worden ontworpen en de volledige bevaarbaarheid van de geul zou met extra maatregelen toch kunnen worden gerealiseerd. De wethouders Veldhoen en Ekker en gedeputeerde Boerman toonden zich slechte verliezers: “uitspraken van de Raad van State gelden niet voor ons”, leken ze te willen zeggen.

In de herziene Omgevingsvisie Overijssel van 13 september 2016 verscheen dan ook een afbeelding met tekst die de uitspraken van de drie bestuurders bevestigen: er komt een volledig bevaarbare bypass met 1300 woningen. Zie afbeelding + tekst hieronder.

Omdat dat in strijd is met de uitspraken van de Raad van State, heeft de Werkgroep Zwartendijk een zienswijze ingediend waarin rectificatie wordt verlangd.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!