Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 19, 2024

Nieuws archief   


Hoorzitting Bezwaarschriften-commissie Werkgroep Zwartendijk goed verlopen - dinsdag 21 april 2015

Woensdag 15 april hoorde de Bezwaarschriftencommissie van de Gemeente Kampen de Stichting Werkgroep Zwartendijk over de vraag of de Werkgroep nou wel of niet “belanghebbende” is in het verzoek aan Kampen om te zorgen dat in het bypassgebied de uitspraak van de Raad van State wordt nageleefd. De werkgroep verwacht dat de Bezwaarschriftencommissie, net als de Raad van State, oog zal hebben voor de hele doelstelling van de Werkgroep en de gemeente zal adviseren de werkgroep als “belanghebbende” te beschouwen.

Kampen weigerde toe te zien op naleving van de uitspraak van de Raad van State, maar maakte op 8 april in De Brug bij monde van burgemeester Koelewijn duidelijk wel te “handhaven”, al was het dan niet omdat de Werkgroep daarom verzocht. De werkgroep had, zoals bekend, een advocate in de arm genomen om “handhaving” af te dwingen. Of deze handhaving tot 8 april enige zin had, mag worden betwijfeld: in natuurgebied De Enk heeft Kampen niet handhavend opgetreden toen daar tussen 10 en 20 maart , dus deels vlak voor en deels in het broedseizoen het gebied volledig op de schop ging. Voor beelden van de vernieling van het gebied, zie Kampenonline.com

Voor beelden over de hoorzitting, klik hier.

Het is onduidelijk wanneer de Gemeente het oordeel van de Bezwaarschriftencommissie bekend maakt.

Wanneer u de Werkgroep Zwartendijk wil steunen in haar activiteiten (en de advocatenkosten), kunt u een bijdrage overmaken op rekening NL11 Rabo 0134.0499.77 van de Stichting Werkgroep Zwartendijk te Kampen.

Bij voorbaat dank!! Reijer van ’t Hul en Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!