Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 19, 2024

Nieuws archief   


Bypass, de werkzaamheden zijn begonnen! - dinsdag 10 maart 2015

De werkzaamheden aan de Bypass zijn maandag 9 maart 2015 echt begonnen. Bij aannemer Isaladelta was dat reden voor gebak bij de koffie.



Wie dit weekend door het gebied tussen Buitendijkse Weg en IJsseldijk-Chalmotweg reed, kon al ‘vogelverschrikkers’ in het land zien staan en kon zien dat er was ‘gesleept’ om te voorkomen dat de weidevogels zich gaan nestelen. Maandag gingen de apparaten het gebied in. Tussen Slaper en Buitendijkse Weg werd een sloot afgedamd om hem leeg te vissen: modderkruipers enz. gaan eruit.



Bij de Enk verscheen een soort prehistorische tank, die in de middag werd voorzien van een graafmachine met rietmaaier. Dit apparaat gaat De Enk in “voor groot onderhoud”, zoals Isaladelta dat noemt. Interessant is dat De Enk deels in de toekomstige vaargeul ligt, waar van de Raad van State niet gewerkt mag worden. In de hoek tussen Chalmotweg en het spoorviaduct was een slotengraver bezig met het graven van een nieuwe kwelsloot, tussen de stad en de noordelijke Bypassdijk, een werkzaamheid die volgens de uitspraak van de Raad van State wel is toegestaan.



Met behulp met “Vrienden van de Zwartendijk” houden we de ontwikkelingen in de gaten. Vandaag besluit BenW Kampen (waarschijnlijk) of ze ons handhavingsverzoek gaan volgen of naast zich neer leggen. In dat laatste geval volgt de gang naar de rechter.



Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!