Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Wednesday, April 24, 2024

Nieuws archief   


De werkzaamheden in het bypassgebied zijn gestopt. De Werkgroep Zwartendijk stapt naar de rechter als … - woensdag 4 maart 2015

Dinsdagavond 24 februari 2015 verzond Advocatenburo Envir namens de Werkgroep Zwartendijk een brief naar BenW Kampen met daarin de eis “handhavend” op te treden tegen de voorbereidende werkzaamheden aan de Bypass. Het antwoord van BenW Kampen was dat er meer tijd nodig was om te kunnen beoordelen of Kampen als handhaver van de openbare orde de werkzaamheden van aannemer Isaladelta moest stil leggen.

Vandaag, 3 maart, vroeg BenW Kampen opnieuw om meer tijd. Tót BenW weigert te handhaven is er geen solide beroepsgrond om naar de rechter te stappen. Bovendien zijn er gister en vandaag geen werkzaamheden waargenomen in het gebied, behalve graafwerk om de nieuwe en vergrootte leiding voor het gastransport aan te leggen.

De werkgroep Zwartendijk besloot daarom in overleg met de advocate om BenW de gevraagde week tijd extra te geven op voorwaarde dat de aannemer niet in de Onderdijkse Waard (of elders) begint met de aanleg van de nieuwe vaarweg die de komst van zandschepen in de linkerkolk van Waning-Bolt en de aanleg van de klimaatdijk mogelijk maakt. Dat is namelijk in strijd met de schorsende werking die de Raad van State heeft opgelegd op de vaarweg in haar geruchtmakende uitspraak van 11 februari jl.

Op onderstaande tekeningen is te zien wat de plannen van de aannemer zijn – de uitvoering was gepland voor de maanden maart-mei 2015.



Werkgroep Zwartendijk, Bart Zeven (3-3-’15)

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!