Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Wednesday, May 8, 2024

Nieuws archief   


Verzoek aan BenW Kampen om handhaving uitspraak Raad van State nr. 201401736/1/R6 van 11 februari 2015 - vrijdag 20 februari 2015

Van: de Stichting Werkgroep Zwartendijk
Aan: College van BenW van Kampen

Geacht College,

Woensdag 11 februari heeft de Raad van State over Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid het volgende bepaald:
VII. schorst bij wijze van voorlopige voorziening het besluit van de raad van de gemeente Kampen van 12 december 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan "IJsseldelta-Zuid", voor zover het betreft het plandeel met de bestemming "Water", met de aanduiding "vaarweg";
VIII. bepaalt dat de voorlopige voorziening vervalt nadat einduitspraak is gedaan;

Dat betekent dat in afwachting van de definitieve uitspraak van de Raad van State het huidige bestemmingsplan van kracht is in het plangebied IJsseldelta-Zuid – dat is hoofdzakelijk een agrarische bestemming. Naleving en handhaving van deze gerechtelijke uitspraak ligt in handen van het College van BenW van Kampen – zo bleek vandaag uit telefonische navraag bij de Raad van State.

Vandaag maakte de aannemerscombinatie IsalaDelta bekend dat in overleg met de opdrachtgever zal worden begonnen met voorbereidende werkzaamheden: het gaat om archeologisch vervolgonderzoek (graven proefsleuven), het dempen van bestaande sloten en het graven van nieuwe (kwel-)sloten aan onder andere Kamperstraatweg nr 15 ten einde daar bouwketen van IsalaDelta te kunnen plaatsen, het verbinden van de Onderdijkse waard met de IJssel ten einde een doorgang te creëren voor de zandschepen en het aanleggen van een persleiding over de Kamperstraatweg naar het beginpunt van nieuw aan te leggen dijken.
In de bijlage vindt u de bronnen waaruit deze informatie afkomstig is: de Nieuwsbrief Ruimte voor de rivier IJsseldelta van vrijdag 20-2-2015, de mails + bijlage van IsalaDelta van vrijdag 20-2-2015, en de mail van de Juridisch adviseur voor handhaving en toezicht van de gemeente Kampen, de heer de Vries van vrijdag 20-2-2015 en de reactie daarop van onze penningmeester, dhr.Zeven.

Al deze werkzaamheden zijn in strijd met de door de Raad van State bepaalde Voorlopige voorziening (en opschortende werking van tenminste 12 weken tot een definitieve uitspraak wordt gedaan).

Wij verzoeken het College van BenW Kampen derhalve handhavend op te treden en IsalaDelta op te dragen te stoppen met deze werkzaamheden.

Hoogachtend, namens de Stichting Werkgroep Zwartendijk,

R. van ’t Hul, voorzitter Stichting Werkgroep Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!