Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 19, 2024

Nieuws archief   


Uitspraak van Raad van State laat op zich wachten ... en wachten ... - donderdag 15 januari 2015

Kampen, woensdag 14 januari 2015. De Stichting Werkgroep Zwartendijk wacht. Wacht op een uitspraak van de Raad van State over het Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid. De werkgroep verwachtte dat de Raad van State vandaag uitspraak zou doen, maar een telefoontje naar Den Haag leerde dat we moeten wachten tot februari. Het is “een gecompliceerd dossier en één van de staatsraden is met verlof” klonk het door de telefoon en “een uitspraak zal waarschijnlijk in de loop van februari worden gedaan”.

Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang: Fugro doet bodemonderzoek, de weg naar de Zande en Wezep is over de lengte van de inlaat van de bypass afgezet met rood-witte markeringsborden en in het landschap is met palen de loop van de dijken al te zien.

De Werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta hadden een “Verzoek om Voorlopige Voorziening” bij de Raad van State ingediend, waarin beide organisaties verzochten om uitstel van de aanleg van de klimaatdijk in afwachting van het besluit dat de Gemeenteraad in 2016 zou nemen over de woningbouw. Dat Verzoek werd afgewezen omdat Kampen en Overijssel stelden dat de werkzaamheden niet eerder dan 1 januari 2015 zouden beginnen en omdat de Raad van State verwachtte dat ze voor die tijd uitspraak zouden doen over de “hoofdzaak”, d.w.z. het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid.

De Werkgroep Zwartendijk wacht verder...

Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!