Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Grondbank wordt pijnbank! - vrijdag 24 januari 2014

De ellende is allemaal begonnen toen er jaren geleden sprake was van de mogelijke komst van een bypass. Wat volgde was een krankzinnig hoge bevolkingsprognose: Kampen zou  groeien naar meer dan 60.000 inwoners! Enkele bestuurders van onze stad en een gedeputeerde van de provincie kregen een rood waas voor de ogen: we gaan een dorp maken van 1300 voornamelijk dure woningen op en aan een grote klimaatdijk aan de bypass. In de jaren die volgden werd het prestige project  IJsseldelta Zuid  tegen beter weten in doorgedrukt. Verantwoordelijken waren ziende blind en horende doof!
Het college van B en W uit de vorige raadsperiode ging in zee met projectontwikkelaars en de grondaankopen begonnen.  Officieel is er nooit een grondbank  gekomen. Deze krant berichtte vorige week over dat duistere gedoe van grondpolitiek, dat veel weg heeft van maffia-achtige toestanden. De conclusie: naast de tientallen miljoenen die het Reeve-dorp Kampen gaat kosten en naast de onvermijdelijke verminking van een mooi  landschap door die klimaatdijk, komt nu ook nog de ruim 8 miljoen, die Kampen gaat betalen aan projectontwikkelaars voor het delen van het verlies op de grondaankopen aan de Zwartendijk!
Door onverantwoord beleid gaat Kampen opnieuw  voor miljoenen het schip in! Elke Kamper burger betaalt  daarvoor 360 euro! Terwijl er met die miljoenen zo veel mooie zaken tot stand gebracht hadden kunnen worden.
De verantwoordelijken voor dit  grond(pijn)bankdossier: wethouders en fracties van CDA, CU, PvdA en VVD van Kampen en een gedeputeerde in Zwolle.
In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen!

Reijer van ’t Hul
St. Werkgroep Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!