Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Thursday, March 28, 2024

Nieuws archief   


Portalen bypassdijk in landschap geplaatst: dat vraagt om zienswijzen insturen! - vrijdag 21 juni 2013

Vanaf 21 juni 2013 verrijzen op de plaats van de zuidelijke bypassdijk (langs de Noordwendige Dijk) in totaal vijf “portalen” die de inwoners van Kampen en Kamperveen een indruk moeten geven van hoe hun uitzicht gaat veranderen. Onderstaande foto maakt duidelijk hoe bepalend die hoge dijken in het landschap gaan worden.

De vijf portalen zijn 4.80 meter hoog, net zo hoog dus als de zuidelijke bypassdijk. Op de vanaf de Noordwendige Dijk genomen foto is te zien dat de boerderijen aan de Zwartendijk volledig uit het zicht verdwijnen en dat alleen de toppen van de boomkruinen zichtbaar blijven. De Zwartendijk zelf verdwijnt helemaal uit beeld.

Waarom geen “portalen” op de plaats van de “klimaatdijk”?
Om onduidelijke redenen wordt dit soort portalen niet neergezet op de plek van de “klimaatdijk”, die met 5.20 meter hoogte ook nog eens 40 cm hoger wordt dan de zuidelijke. Ook het effect van de geplande woonterpen van 6.50 meter hoogte wordt aan de verbeelding van de Kampenaren zelf overgelaten. Duidelijk is wel dat wie straks zijn “Rondje Zwartendijk” loopt of fietst, helemaal niets meer ziet van de Noordwendige dijk, de Roskam, de Hogeweg enz. De bij mooi weer goed zichtbare Veluwerand zal door de klimaatdijk ook aan het oog onttrokken worden.

Maak bezwaar tegen de aantasting van dit oude cultuurlandschap achter de Zwartendijk!
De Werkgroep Zwartendijk gaat natuurlijk een “zienswijze” schrijven tegen deze onaanvaardbare aantasting van het oude cultuurlandschap achter de Zwartendijk. De Werkgroep bereidt ook een collectieve zienswijzeactie voor, net als we dat in het voorjaar van 2010 hebben gedaan bij het voorontwerp-bestemmingsplan. We maken nog bekend wanneer actie start.Voor mensen die dat helemaal zelfstandig willen doen heeft de projectorganisatie een link geplaatst die het mogelijk maakt om digitaal een zienswijze in te dienen. Zie www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl

Hieronder toont een foto uit het Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid (blz. 106) hoe groot het gebied is dat door dit plan op de schop gaat. Wat ook goed zichtbaar wordt is hoe dicht het begin van de klimaatdijk achter de Zwartendijk komt te liggen.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!