Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, March 29, 2024

Nieuws archief   


Spreekuur fracties gemeente Kampen ten stadhuize - donderdag 3 oktober 2013

Voor aanvang was Reijer van ’t Hul één van de insprekers.

Hieronder zijn betoog:


Geachte fracties,

Tijd om weer eens een oude koe uit de bypass te halen. Geen enkele partij in Kampen is momenteel blij met de situatie van het project IJsseldelta Zuid. Ook de partijen die het project altijd gesteund hebben niet. Al zullen ze dat zo makkelijk toegeven. De versnelde aanleg van de bypass omdat die zonodig gekoppeld moest worden aan het Reevedorp, hangt alle partijen en met name die van het CDA, CU, PvDA en VVD als een molensteen om de nek. Grote financiele en technische problemen! En demografische cijfers die er niet om liegen.
Even ter herinnering. Toen de mogelijke komst van een bypass bekend werd kregen een paar invloedrijke bestuurders een rode waas voor de ogen. Hun plan: een woonwijk met wel 1300 voornamelijk dure woningen met steigers en waterpartijen voor de boten, grenzend aan die nevengeul. Want, zeiden ze, Kampen groeit tot over de 60.000 inwoners rond 2030. Een zeer fantasierijke aanname!
De realiteit: de jongste cijfers van het CBS tonen ons dat Kampen in 2025 groeit naar 51.300 ( nu 50.700 ). Binnenkort wordt met de aanleg van de bypass begonnen. Tegelijkertijd wordt een gigantische grote terp (klimaatdijk ) aangelegd voor de woningbouw. Het hele gebied ten westen van de Zwartendijk gaat daar de vernieling in voor 1300 dure huizen die er nooit zullen komen. Een vergelijking met het mislukte Blauwe Stadproject in Groningen dringt zich op. In twee beslissende raadsvergaderingen kreeg het project met de allerkleinste meerderheid steun voor uitvoering. Ook is bekend dat de meerderheid van de Kamper burgers tegen bebouwing over de Zwartendijk is. Een dringend verzoek aan de fracties die dit prestigeproject altijd gesteund hebben om er alles aan te doen om die klimaatdijk niet aan te leggen.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!