Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Klimaatdijk bypass - dinsdag 26 februari 2013

Maandagavond 14 jan. Commissie vergadering R.O. in het stadhuis van Kampen.

Onderwerp: woningmarkt. Hoofdthema’s: 1100 voornamelijk dure waterwoningen op en aan de klimaatdijk en de demografische prognosecijfers daarover.

Zwetende raadsleden van de fracties VVD, CDA, CU en PvdA. Een zwalkende PvdA-wethouder Janita Tabak . Zij geeft de schuld van dit woningmarktprobleem aan de economische crisis.

De schuld ligt natuurlijk bij degenen die jaren geleden uit hun duim zogen dat Kampen in de komende decennia zou groeien tot over de 60.000 inwoners! En dan koppel je aan die bypass een woonwijk voor al die nieuwe inwoners in een prachtig cultuur-historisch landschap. Men voelde aankomen dat die 60.000 toch wat te veel was. Een akkoordje met Zwolle en ineens was de nieuwe wijk bestemd voor de regionale behoefte.

Ook dat bleek niet haalbaar. Er werd weer iets nieuws bedacht: de wijk is voor de buiten-regionale behoefte. Nog even en de behoefte wordt nationaal en wellicht mondiaal. Mooi wonen voor rijke Amerikanen en Japanners aan de bypass bij Kampen! Met de kleinst mogelijke meerderheid ging de raad toen akkoord. En nu zitten we met grote, financiële problemen, omdat de bovengenoemde fractieleden als blinde schoothondjes achter hun grote leiders aanliepen. Het is dan wel erg gemakkelijk om de schuld aan de crisis te geven. De schuld ligt bij de leden van bovengenoemde fracties. Zij toonden geen besef voor voortschrijdend inzicht. Zij toonden geen politieke ruggengraat. Er was één uitzondering: toenmalig PvdA-raadslid Iet Erdsieck. Zij stemde tegen.

Reijer van ’t Hul

Namens werkgroep St. Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!