Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Sint herinnert wethouder aan Zwartendijk-onrust - woensdag 7 december 2011

Vrijdag 1 dec. kwam Sinterklaas met groenepiet Eco met paard en wagen bij het stadhuis.

In de hal was er een ontmoeting met Wethouder Veldhoen. Sint wilde weten waarom de ruim 2000 indieners van een zienswijze tegen bouwen over de Zwartendijk nog geen reactie hadden gekregen van de gemeente. Om de nieuwe wethouder daar nog eens aan te herinneren kreeg deze tientallen zienswijzen, die vorig jaar oktober net een dag te laat binnen kwamen. Met daarbij een gedicht over een grutto, die helaas het veld moet ruimen vanwege de nieuwe woonwijk. Gert Jan Veldhoen toonde zich goed op de hoogte van de weerstand die er in Kampen is tegen de plannen van woningbouw over de Zwartendijk. Hij wist ook van de 9000 handtekeningen die in twee weekends in 2007 werden opgehaald. Hij zegde toe, dat de procesgang m.b.t. de inspraakreacties correct geregeld gaat worden.

Groenepiet Eco, die ’s morgens nog in het Reevegebied was geweest, vertelde de wethouder nog over de grote groepen wilde ganzen die er graasden en de blauwe kiekendief die er vloog.

Sint poneerde nog de stelling dat een wethouder van ruimtelijke ordening niet per definitie ruimte hoeft te ordenen. Dat het in deze tijd heel belangrijk is om ruimte ook daadwerkelijk ruimte te laten zijn. De Sint en de wethouder kwamen er niet helemaal uit. Toen was de tijd om en moest de Sint weer nodig naar de kinderen toe.

Bekijk hier het verslag op YouTube.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!