Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Impressie van een middag IJsseldelta-Zuid - zondag 19 december 2010

Een middag Kampen, voor informatie over het project IJsseldelta-Zuid. Ik ben een student planologie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Op dit moment ben ik druk bezig met het schrijven van een paper over het project IJsseldelta-Zuid, en metals doel het verkrijgen van meer informatie over het project en de inzichten van de werkgroep Zwartendijk heb ik Bart Zeven benaderd.

Eerst in de trein naar Kampen, ik had nog even de tijd om de vragen die ik wilde stellen door te nemen. Op het station van Kampen werd ik door Bart Zeven opgehaald met de auto. Maar voordat we het gebied in gingen hebben we nog even de IJssel vanaf de Stadsbrug bekeken, waar mij al enkele geheimen van het beleid zijn onthuld. Toen met de auto het gebied in waar de bypass gepland staat. Ik heb daar gezien waar de inlaat van de bypass gepland staat. Vervolgens zijn we door het IJsseldelta-Zuid gebied gereden, over de Zwartendijk. Ik heb daar de boerderijen gezien waarvan door de plannen in het gebied de eigenaar moet vertrekken. We zijn over de Zwartendijk gereden tot het punt waar de Hanzelijn de Zwartendijk doorsnijdt, vanaf daar zijn we langs de Hanzelijn richting de tunnel voor de Hanzelijn gereden. Door het gebied met mooie kolken en kreken. Aan de andere kant van de Hanzelijn reden we verder en na een stukje rijden kwamen we weer op de Zwartendijk. Deze rondleiding door het gebied heeft mij zeker geholpen om een goed beeld te krijgen over de plannen die gemaakt zijn en om een beter beeld van de omgeving te krijgen, ook heb ik veel gehoord over de boeren die er wonen en de manier waarop de Kampenaren naar de plannen kijken.

Na de rondrit zijn we naar het huis van Bart Zeven gereden, waar ik mijn interview kon uitvoeren. Al met al was het een zeer leerzame middag, die zorgde voor een beter beeld van de omgeving en waarop ik meer informatie kreeg voor het schrijven van het paper.

Frederik Brink,
Nijmegen

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!