Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Rietkerk en Boerman reageren: de werkgroep snapt het allemaal niet zo goed - dinsdag 31 maart 2009

Enigszins verbijsterd heeft de Werkgroep Zwartendijk de reactie van de Projectorganisatie IJsseldelta-zuid bij monde van Gedeputeerde Rietkerk en Wethouder Boerman gelezen. Verbijsterd omdat wordt gesteld: "De invloed van de bypass (het zogenaamde badkuipefFect) op de toename van de schade, getroffenen en slachtoffers (bij een dijkdoorbraak) ten opzichte van een situatie zonder bypass is relatief beperkt."
Het onderzoek naar de overstromingsrisico's van bureau HKV, waarop de "Technische scope bypass" en het "Hoofdrapport planMER" ingaat, beschrijft een toename van het aantal dodelijke slachtoffers van 110 naar maximaal 530. Wij vinden kwalificaties als "relatief beperkt" niet passend bij dit aantal.
De werkgroep heeft nog wel een paar dagen tijd nodig voor een definitieve reactie op dit schrijven - ook om na te denken/na te vragen wat wordt bedoeld met de term "relatief beperkt" (De werkgroep hoopt niet dat dat een ander woord is voor "aanvaardbaar").
De werkgroep is verheugd dat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ons Kampenaren binnenkort gaat informeren over de uitkomsten van de quickscan"

[Klik hier] om de reaktie van Rietkerk en Boerman te downloaden (pdf).

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!