Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Saturday, April 20, 2024

Nieuws archief   


Nog even een (ouderwets) Zwartendijkje doen! - vrijdag 5 december 2008

Op 15 december wordt de Zwartendijk afgesloten voor al het verkeer. Na ruim 700 jaar zal de dijk niet door het water, maar door de mens doorstoken worden. Herstel en een nieuw kolkje zitten er voor ons, 21e eeuwse Kampenaren niet meer in, zo weten we.
Om duidelijk te maken dat dat echt de laatste aantasting van de Zwartendijk zal zijn, organiseert de Werkgroep Zwartendijk een vriendelijke en duidelijke actie, helemaal in lijn met het karakter van onze Zwartendijk: "Nog even een (ouderwets) Zwartendijkje doen".

Op zondag 14 december 2008, tussen 14.00 en 16.00 uur slaat de Werkgroep even zijn tenten op op de Zwartendijk, ter hoogte van het punt waar de Hanzelijn er doorheen gegraven wordt. Doel is op gemoedelijke wijze duidelijk te maken dat de doorgraving van de Zwartendijk de laatste aantasting van het gebied moet zijn.

Onze activiteiten zullen zijn:

  • We leggen de Kamper wandelaars, fietsers, wandelparen, skeeleraars, hondenuitlaters en hardlopers vast op de gevoelige plaat met de groene ruimte achter de Zwartendijk in beeld. Het motto van deze dag is: “Tot hier en niet verder”. Deze boodschap zal ook langs de Zwartendijk te lezen zijn (op 2 grote borden) , vlak ten zuiden van het punt waar de Hanzelijn de dijk doorkruist. En we zullen fraaie stickers uitdelen met daarop “Ik houd (groen hartje) van de Zwartendijk”.
  • Met toestemming van de gefotografeerden verzenden we de portretten naar BenW en Gemeenteraad bij wijze van nieuwjaarswens.
  • In de tent worden gedichten voorgelezen (o.a. door Renée van Riessen), er wordt muziek gemaakt en er worden verhalen verteld. Omdat we rekenen een heldere dag en lage temperaturen wordt er warme chocolademelk en glühwein geschonken.
  • Voor de oudere en de hele jonge Kampenaren zullen paard en wagen gereed staan om een “Zwartendijkje te doen”.

Dus kom in groten getale op 14 december naar de Zwartendijk!

Namens de Stichting Werkgroep Zwartendijk, Reijer van ’t Hul en Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!