Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


Streekplanherziening IJsseldelta-zuid aanvaard. Bouwen maar ? - woensdag 5 november 2008

Even leek er hoop te gloren aan de horizon; even leek er een mogelijkheid dat de Statenvergadering van de Provincie Overijssel een amendement zou aannemen waarin de component woningbouw werd geschrapt. Vragen van Statenleden in een commissie-vergadering aan Gedeputeerde Staten (GS) op 10 september waren kritischer dan verwacht. Telefoongesprekken met Statenleden van o.a. PvdA en CU boden zelfs heel voorzichtigjes het vooruitzicht van voldoende steun voor zo’n amendement.
Uiteindelijk waren – net als in de Gemeenteraadsvergadering van Kampen over de Structuurvisie in Kampen – het de loyaliteit van deze partijen aan GS en een gebrek aan politieke moed en toekomstvisie doorslaggevend. De Streekplanherziening werd aangenomen: Gedeputeerde Rietkerk krijgt zijn bypass. Tenzij de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat het Omwisselbeslut niet goedkeurt.
Is daar kans op? Gedeputeerde Rietkerk wist de Statenleden te vertellen dat het Omwisselbesluit nog enkele maanden op zich zal laten wachten omdat een aantal onderdelen van het nationale programma Ruimte voor de Rivier wordt getoetst aan de plannen van de Deltacommissie Veerman. Waterbouwkundigen stellen dat de plannen van Veerman om het peil van het IJsselmeer met 1,5 meter op te hogen de bypass overbodig maken.
En de woningbouw? In dagblad Trouw van 24 oktober konden we lezen dat Wethouder Boerman spreekt over woningbouw over de Zwartendijk in 2018 (Dat was eerder 2013!)
En de Zwartendijk? Die wordt opgenomen in een zogenaamde “respectzone” waarin dan (volgens Rietkerk) nog wel plaats is voor bijvoorbeeld “een landgoed”.

Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!