Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Saturday, April 27, 2024

Nieuws archief   


Werkgroep Zwartendijk bestaat één jaar!! - zondag 27 april 2008

Kampen, 25 april 2008. De Werkgroep Zwartendijk heeft vanmiddag ter gelegenheid van haar eerste verjaardag een bord onthuld aan de kruising Zwartendijk-Slaper. Het bord, geschilderd door werkgroeplid Marijke van Oene maakt zichtbaar dat er gekozen kan worden: een groene “oksel” zonder bebouwing of een “oksel” met daarin woningen op terpen. Wethouder Bert Boerman en gedeputeerde Theo Rietkerk weten het wel: zij kiezen voor de gouden bergen.
Voorzitter Reijer van ’t Hul zei bij de onthulling het jammer te vinden dat de Werkgroep niet kon worden opgeheven, maar moest doorknokken tegen bestuurders als Boerman en Rietkerk.
Het 110 hectare metende gebied is nog steeds van grote waarde voor de Kampenaren en de 18 (!) beschermde vogelsoorten die er nestelen, zo zei Van ’t Hul. Predikant Hans Bouma las bij het nieuwe bord een prachtig gedicht voor van eigen hand.

Zo rijk zo arm

Waar de blik zoveel verder rijkt
dan het dagelijks geziene,

uitzicht zoveel uitzicht,
inzicht na inzicht,

waar de aarde
hoorbaar, voelbaar ademt,

waar het licht
altijd weer grandioos overwint.

Zwartendijk -

waar je wonend in de tijd
onder dak bent bij de eeuwigheid.

Bouw het vol en alles en alles
is voorgoed voorbij.

Kampen zo rijk, Kampen zo arm,
zonde, eeuwig zonde.

Hans Bouma

Woordvoerder Bart Zeven zei blij te zijn met het nieuwe onderzoeksrapport dat Bureau Companen zojuist voor de gemeente heeft geschreven omdat het de groeiverslaafde en dromende bestuurders met de beide benen op de grond zet.
Companen houdt in het nieuwe rapport “Uitdagingen in het wonen” rekening met het sinds 2003 bestaande vertrekoverschot en heeft een nieuw scenario doorgerekend, dat uitgaat van een vertrek van 150 personen per jaar. Als dit aanhoudt telt Kampen in 2030 51.900 inwoners, verdeeld over 21.860 huishoudens, zodat er 2360 nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Zelfs het meest ambitieuze “groeiscenario” van Companen komt met het al vaak genoemde aantal van 60.000 inwoners uit op 23.870 huishoudens, zodat er 5500 woningen gebouwd zouden moeten worden – en dat aantal ligt alweer 500 lager dan in de Companens “Quickscan Woningbehoefte” van 2006. 

Klik voor een vergroting
« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!