Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Thursday, April 25, 2024

Nieuws archief   


Werkgroep Zwartendijk gaat door met de strijd - maandag 3 maart 2008

Kampen. Na een korte vergadering maandagavond 25 februari hebben de leden van de Stichting Werkgroep Zwartendijk besloten door te gaan met het verzet tegen woningbouw over de Zwartendijk. Vanzelfsprekend had de werkgroep rekening gehouden met de keuze van de raad voor het “zorgvuldigheidsmodel”, dat voorziet in het bouwen van 2200 woningen over de Zwartendijk. Door politieke onwil (CDA); politieke onmacht (SGP); politieke wethouderssteun (CU) en politieke tunnelvisie (PvdA en VVD) wordt het omringende groen van Kampen nog steeds bedreigd. Toch gloort er licht aan de horizon!
Het aantal tegenstanders van bouwen over de Zwartendijk is gegroeid van 2 naar 8 zetels. En bouwen over de Zwartendijk mag alleen als alle 3300-3500 woningen binnenstedelijk zijn gebouwd, waardoor Kampen kan groeien van 49.000 tot 56.000 inwoners. De raad heeft het voorstel van BenW bovendien een hoog “bouwen mits”-karakter gegeven: de demografische cijfers gaan een cruciale rol spelen. Elke twee jaar is er een ijkmoment gecreëerd en komt de zaak weer aan de orde in de Gemeenteraad. Het eerste ijkmoment valt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 en vlak na het verschijnen van de nieuwste bevolkingsprognoses van het nieuwe en betrouwbaarder PEARL-model. En tenslotte moet nog de vraag worden beantwoord wie de extra kosten voor een bevaarbare blauwe Bypass voor zijn rekening gaat nemen.
Het is dus zeker nog geen gelopen race voor het prestigeproject van de heren Rietkerk en Boerman .Deze bestuurders werken vol overtuiging mee aan grootschalige verrommeling van ons landschap. Ruimtelijke ordening is een kwestie van lange termijn en is zeker niet gebaat bij bestuurders die met voorbeeldprojecten op korte termijn willen scoren.
De werkgroep Zwartendijk zal alle ontwikkelingen met argusogen blijven volgen. De komende maanden zal de werkgroep zich richten op de streekplanwijziging, die moet worden goedgekeurd door de Provincie Overijssel. Het politieke signaal van 9000 handtekeningen staat nog steeds als een dijk! Kortom, we blijven strijden voor een groen Zwartendijkgebied onder het motto “Houd Kampen okselfris!”. Alle medestanders die ons tot nu toe hebben gesteund bedanken wij hartelijk. Mogen we voor het vervolgtraject weer op jullie steun rekenen?

Reijer van ’t Hul en Bart Zeven

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!