Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 19, 2024

Nieuws archief   


Hansje Brinkers redt de Zwartendijk met steun van VPRO’s Landroof. - zaterdag 12 januari 2008

Het verhaal gaat dat de dappere sluiswachterzoon Hansje Brinkers de Haarlemmermeer-polder redde door een nacht zijn vinger in een gat in de dijk te houden en daarmee een dijkdoorbraak voorkwam. De Werkgroep Zwartendijk laat a.s. zaterdag (12 januari) aan de Kamper bevolking zien dat zij en voorbeeld moeten nemen aan Hansje Brinkers om zo het buitengebied over de Zwartendijk te redden voor woningbouw.

De Hansje Brinkers van de werkgroep zullen tussen 11.00 en 15.00 in de Oudestraat (tussen Plantage en Burgwalstraat) op een wagen de legende van Hansje Brinkers en zijn dijk verbeelden en de Kampenaren oproepen om donderdagavond 17 januari hun stem te laten horen op de inloopavond over de Structuurvisie in het Stadhuis.
“Elke Kampenaar kan een Hansje Brinkers zijn” is de komende week het motto van de Werkgroep Zwartendijk, die uiteraard ook zelf ruim vertegenwoordigd zal zijn op de inloopavond.

Zaterdag 12 januari filmt de VPRO-televisie de actie “Hansje Brinkers redt de Zwartendijk” in de Oudestraat te Kampen (11.00-16.00 uur).
Donderdag 17 januari maakt de VPRO TV-opnames in het Zwartendijkgebied  voor zijn nieuwe programma “Landroof”, dat vanaf 3 januari wekelijks te zien is.
De cameraploeg trekt met de leden van de Werkgroep Zwartendijk door het bedreigde gebied en zal ook de alternatieve woningbouwlocaties in beeld brengen. Ook worden een interview met wethouder Boerman en een discussie tussen de wethouder en één van de leden van de werkgroep gefilmd. Het gemaal Broeken en Maten van de gebroeders ten Hove, dat zo schitterend in het bedreigde gebied ligt, dient deze dag als uitvalsbasis.

Elke Kampenaar kan een Hansje Brinkers zijn!!


Bart Zeven, woordvoerder Stichting Werkgroep Zwartendijk
038-3330360 of 06-12233122

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!