Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 26, 2024

Nieuws archief   


De 8000 voorbij!! - dinsdag 9 oktober 2007

Zaterdag 6 oktober gingen er 20 handtekeningenjagers naar huis met een tevreden gevoel: de oogst was groot, de reacties van de Kamper bevolking waren erg positief. Niet iedereen tekende natuurlijk: een enkeling sprak “economische groei moet! ”. Het ‘nieuws’ dat de Gemeente maandag 1 oktober de wereld in stuurde onder het kopje “Zwartendijk blijft behouden” leidde af en toe tot de uitspraak: “U wilt die huizen zeker bij ons in IJsselmuiden neerzetten!”, waarop wij dan weer tekst en uitleg moesten verschaffen door te melden dat in Oosterholt-Noord en “Het Bos” nog ruim 300 woningen gebouwd gaan worden, en op andere plekken in de Gemeente nog eens 2900, ruim voldoende voor een Gemeente die met 100 zielen per jaar groeit. Anderen spraken ons geruststellend toe: “Ach meneer, denkt u nu echt dat de Gemeente daar gaat bouwen, u weet toch wel beter, dat gaat heus niet door hoor!” Deze burgers bleken veel vertrouwen te hebben in het stadsbestuur, en misschien is dat wel terecht, als dat bestuur inderdaad nog van opvatting kan veranderen.
Velen echter tekenden. De ‘handtekeningenteller’ bleek zaterdagavond laat op 7914 stuks te staan!
Op woensdagochtend 17 oktober om 9.00 uur worden de handtekeningen ten stadhuize aangeboden aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Kampen, de heer Oosterhof.
Op vrijdagmiddag 19 oktober om 16.00 uur biedt de Werkgroep Zwartendijk de nota “Een dijk te ver” aan de voorzitters van de Kamper raadsfracties. In deze nota staan de argumenten van de Werkgroep Zwartendijk keurig op een rijtje en worden alternatieven aangedragen voor het “Masterplan IJsseldelta-Zuid”.
Op vrijdagavond 26 oktober tenslotte vindt er een debat plaats in de foyer van de Stadsgehoorzaal, waar de voorstanders van bouwen over de Zwartendijk als Gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Bert Boerman de degens zullen kruisen met tegenstanders van dat idee.
De Werkgroep Zwartendijk wil alle Kampenaren, die de handtekeningenactie hebben ondersteund, hartelijk bedanken. In deze “Week van de Democratie” klinkt hun oproep hopelijk extra luid.

Bart zeven, woordvoerder Stichting Werkgroep Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!