Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Tuesday, April 16, 2024

Nieuws archief   


Ruim 3000 handtekeningen voor een groen Zwartendijkgebied! - dinsdag 2 oktober 2007

Gemeente stelt stilletjes prognoses bij, maar probeert wel de eigen bevolking te misleiden.

De handtekeningenactie van de Werkgroep Zwartendijk is een groot succes geworden. Maandagavond telden de leden van de Werkgroep ruim 3000 handtekeningen. Als dat zo doorgaat – we hebben nog een vrijdag en een zaterdag te gaan! – zal de Werkgroep misschien wel 5000 handtekeningen aan kunnen bieden aan de burgemeester. Samen met de nota “Een dijk te ver”, die op vrijdag 19 oktober wordt aangeboden aan de voorzitters van alle fracties van de Kamper gemeenteraad, maakt de Werkgroep Zwartendijk met de Kamper burgers zo een statement waar onze politici niet onderuit zullen kunnen!
De Zwartendijk leeft! Burgers willen niet dat er over de Zwartendijk gebouwd wordt!
En dat hoeft ook helemaal niet aangezien de prognoses van gezaghebbende instellingen als het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) en het RPB (Ruimtelijk Plan Bureau) beweren dat Kampen in 2025 ongeveer 3000 huishoudens meer zal tellen dan nu. Deze groei kan immers ruim worden opgevangen door de 3200 woningen die Kampen “binnenstedelijk” nog gaat bouwen.
De nieuwe wijken “Zwartendijk-zuid” en “Zwartendijk-noord” van 2800 woningen hoeven niet te verrijzen - ook al probeert een persbericht van de Gemeente Kampen  van 1 oktober onder de verwarrende kop “Zwartendijk blijft behouden” ons daarvan te overtuigen (zie www.kampen.nl). Kampen heeft ondertussen stilletjes de eigen prognoses toch naar beneden bijgesteld.  Was er in 2004 nog sprake van het bouwen van 4000-6000 woningen over de Zwartendijk, nu spreekt het persbericht over een aantal van 2800 woningen. In een poging de eigen bevolking te misleiden duidt de Gemeente de wijken “Zwartendijk-zuid” en “Zwartendijk-noord” weliswaar aan als de “woningbouwvariant ten westen van Kampen, ten zuiden en ten noorden van de Hanzelijn”, maar Kampenaren trappen daar niet in. Zij weten al dat bouwen over de Zwartendijk niet nodig is. Nu de Kamper politici nog!

Bart Zeven, woordvoerder Stichting Werkgroep Zwartendijk

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!