Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, March 29, 2024

Nieuws archief   


“Zwartendijk groen: houen zo!” - donderdag 27 september 2007

Handtekeningenactie voor behoud Zwartendijk gaat vrijdag 28 september van start

De Werkgroep Zwartendijk heeft de afgelopen weken met 4 van de 7 politieke partijen in de Gemeenteraad van Kampen gesprekken gevoerd over de vraag of het verstandig is over de Zwartendijk te bouwen. Deze gesprekken maakten duidelijk dat niet alle raadsfracties voor de volle 110 % achter dit onderdeel van het Raadsprogramma staan. Er zijn twijfels, al wordt dat voorlopig niet vertaald in een toezegging het besluit om over de Zwartendijk te bouwen te herzien. In alle gesprekken speelden de bevolkingsprognoses een belangrijke rol evenals de vaak gehoorde gedachte dat Kampen moet groeien om het huidige voorzieningenniveau te kunnen handhaven
Om onze volksvertegenwoordigers duidelijk te maken dat de Werkgroep Zwartendijk niet alleen staat met zijn opvattingen, start vrijdag 28 september om 18.00 uur een grootscheepse handtekeningenactie. “Vrienden van de Zwartendijk”, inmiddels uitgegroeid tot een groep van enkele honderden Kampenaren, gaan de straat op om handtekeningen te verzamelen voor de leus “Ik teken voor de Zwartendijk zonder nieuwe woningbouw” Burgemeester Oosterhof zal als voorzitter van de gemeenteraad worden uitgenodigd de handtekeningen in ontvangst te nemen.

Waar kunt u tekenen?
De “Vrienden van de Zwartendijk” gaan zo veel mogelijk straten in om mensen te vragen hun handtekening te zetten voor behoud van het Zwartendijkgebied. Ook komen er bij diverse bedrijven en instellingen lijsten te liggen.
Op drie locaties kan het winkelend publiek de vrijwilligers van de werkgroep tegenkomen, gekleed in T-shirts met de tekst “Zwartendijk groen, houen zo!”. Deze drie locaties zijn: Oudestraat/Plantage: vrijdag 28 september 18.00-21.00 uur, zaterdag 29 september 10.00 toto 17.00 uur; vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober op dezelfde tijden
Winkelcentrum Penningkruid: vrijdag 28 september 18.00-21.00 uur en zaterdag 29 september tussen 13.00 en 16.30 uur; vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober op dezelfde tijden.
Winkelcentrum Lovinkstraat: vrijdag 28 september 18.00-21.00 uur en zaterdag 29 september tussen 13.00 en 16.30 uur; vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober op dezelfde tijden.

Ook digitaal
Wie geen vrijwilliger met handtekeningenlijst tegenkomt of onverhoopt weinig tijd heeft, kan digitaal een handtekening zetten. Ga voor het zetten van een digitale steunbetuiging naar de website www.zwartendijk.nl en zet daar een digitale handtekening.

Herbezinning op standpunt
De Werkgroep Zwartendijk is, gezien de vele positieve reacties, overtuigd van een geslaagde actie. Het is belangrijk dat iedereen die voor het behoud van dit prachtige stukje Kampen is, zich nu uitspreekt en dat onderstreept met een handtekening. De werkgroep wil de politiek zo duidelijk maken, dat bouwen over de Zwartendijk dringend heroverwogen moet worden.

“Zwartendijk groen, houen zo”
De meeste Kampenaren vinden de Zwartendijk een begrip: iets dat net als de Oudestraat al eeuwen bij Kampen hoort en waar je niet te veel aan moet sleutelen. De argumenten die de Werkgroep Zwartendijk heeft voor het behoud van dat bijzonder gebied zijn te lezen zijn in de folder die deze week met De Krant bij u in de bus is gevallen.
Nog even kort op een rijtje waarom de werkgroep zegt “Zwartendijk groen, houen zo!”:

  • Kampenaren genieten er van rust en ruimte in een weids landschap
  • Het is een “thuis” voor grutto’s, kieviten en andere weidevogels
  • De ‘verrommeling’ van het voor Nederland en Overijssel zo karakteristieke open cultuurlandschap moet stoppen
  • Het gebied kan in tijden van wateroverlast extra water bergen
  • Kampen groei nauwelijks en dus zijn er veel minder huizen nodig dan gedacht

Debatavond
Na de handtekeningenactie gaat de Werkgroep Zwartendijk verder met actievoeren. Op vrijdag 19 oktober zal aan de voorzitters van de zeven raadsfracties de nota “Een dijk te ver” worden overhandigd. Tijdens een politieke debatavond in de Stadsgehoorzaal op vrijdag 26 oktober zal blijken of de politiek het signaal van de burgers heeft begrepen. Deze debatavond begint om 20.30 uur. Over de nota “Een dijk te ver” en over het programma van de debatavond verschijnen in oktober nadere berichten in de media.

Bart Zeven, woordvoerder Stichting Werkgroep Zwartendijk.

« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!