Wordt vriend van de Zwartendijk

  Latest News as @ Friday, April 19, 2024

Nieuws archief   


“Doorkijk-schilderij” onthuld - zaterdag 28 april 2007

Met stralend weer heeft de Werkgroep Zwartendijk op zaterdag 28 april een “doorkijk-schilderij” onthuld op de hoek van de Zwartendijk en de Cellesbroeksweg.
De weemoedige klanken van saxofonist Hans van ’t Hul riepen het beeld op van een met baksteen volgebouwd Zwartendijkgebied, dat vele Kampenaren zo lief is, maar dat op termijn misschien plaats moet maken voor 4000-6000 woningen tussen bypass en Flevoweg.
Na een toespraak en gedicht van voorzitter Reijer van ’t Hul van de Werkgroep Zwartendijk onthulden een oude en een jonge inwoner van Kampen het “doorkijkschilderij”. Aan de passerende wandelaars en fietsers, maar eigenlijk aan alle Kampenaars wordt hier op creatieve wijze de vraag gesteld: “Wat ziet u liever ...?”. De kijker moet kiezen: een met huizen volgebouwd buitengebied in het linkervenster of het fraaie, weidse en groene buitengebied in het rechtervenster.
Als het aan de Werkgroep Zwartendijk ligt – en waarschijnlijk ook de meerderheid van de Kampenaren - kunnen we in de toekomst alleen het rechtervenster zien: eindeloos groen land dat aan de horizon wordt begrensd door de bossen van de Veluwe en dat ons met vogelgeluiden toeroept om de rust en de stilte daar te handhaven.
De Werkgroep heeft vandaag een website de lucht ingezonden, die u oproept om “vriend van de Zwartendijk” te worden. Sympathisanten kunnen zich ook via Hyves aanmelden. “De Krant” start een serie interviews met fietsers en wandelaars die dit schitterende buitengebied gebruiken om even deel uit te maken van de natuur en/of hun conditie op peil te brengen. Na de zomer organiseert de werkgroep een handtekeningenactie onder de Kamper bevolking en een debat over de toekomst van dit gebied met de plannenmakers van Gemeente en Provincie. onder het motto: “Kampen, ken je grenzen”. De leden van de werkgroep zijn er stellig van overtuigd dat Kampen binnen de huidige stadsgrenzen voldoende ruimte heeft om nog duizenden woningen te bouwen zodat het Zwartendijkgebied groen kan blijven.
De werkgroep groeit de laatste weken hard! Oud-politici en andere plaatselijke prominenten als Arend Hengeveld (oud-wethouder), Pieter Pel (oud-notaris), Okke Pol (oud-gemeentesecretaris) en Sam Horchner (oud-raadslid) hebben de gelederen van de werkgroep versterkt.
Gun de Grutto zijn weiland, stop de verrommeling van het buitengebied, sluit de Kampenaren niet op tussen twee wateren en gun de stad zijn ‘groene longen”!!

Bart Zeven, woordvoerder Werkgroep Zwartendijk

Klik hier voor en fotoverslag

Lees hier het gedicht van Rijer van 't Hul, 'Nee dat nooit'

Verslag RTV-Oost

Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
« Ga terug


   
 
 
Klik hier om te reageren!